Last van een gevoelige hoofdhuid? Lees hier de top 3 volgens Volta Hair!

Je hoofdhuid is een gevoelig deel van je huid waar zowel mannen als vrouwen vaak problemen mee ervaren. Vervelende symptomen zoals droogheid, schilfering, irritatie en jeuk komen veel voor, elk met hun eigen oorzaken. Welke oorzaken zijn er voor een gevoelige hoofdhuid? En wat adviseren wij bij de kapper Volta Hair in Rosmalen?

Oorzaak 1: Hoofdroos

Een veelvoorkomende oorzaak van jeuk en schilfering op de hoofdhuid is roos. Dit probleem doet zich voor wanneer de huidcellen zich te snel vernieuwen. Roos kan zowel op een droge als op een vettige hoofdhuid verschijnen, en leidt in beide situaties tot het ontstaan van witte schilfertjes.

Wat kun je eraan doen? Op het internet zijn veel adviezen om roos te bestrijden. Toch blijft het regelmatig gebruiken van een juiste shampoo de beste oplossing. Dit door de actieve ingrediënten in anti-roos shampoo de roos bestrijdt.

kapper rosmalen

Oorzaak 2: Allergische reactie

Een vaak voorkomende bron van jeuk en irritatie aan de hoofdhuid is een allergische reactie op verzorgingsproducten, die diverse ingrediënten bevatten die niet allemaal even hoofdhuidvriendelijk zijn. Ook bij haarkleuring kunnen ingrediënten zitten die de hoofdhuid gevoelig maken.

Wat kun je eraan doen? Belangrijk is om erachter te komen waar je een allergische reactie van krijgt. Er zijn vaak vervangende producten waar andere ingrediënten in zitten. In de salon van Volta Hair gebruiken wij naast traditionele kleuringen bijvoorbeeld ook kleuringen op natuurlijke basis zonder PPD en ammoniak wat irritaties kan voorkomen.

kapper rosmalen

Oorzaak 3: Stress

Een laatste belangrijke factor die bijdraagt aan een jeukende of geïrriteerde hoofdhuid is stress, welke ontstekingen kan veroorzaken die jeuk in de hand werken. Dit leidt vaak tot krabben, wat het probleem juist kan verergeren. Zelfs als stress niet de oorspronkelijke oorzaak is van je hoofdhuidproblemen, kan het de situatie verergeren door het krabben aan al gevoelige plekken. Het is dus raadzaam om het krabben zoveel mogelijk te beperken.

kapper rosmalen

Ook last van hoofdhuidproblemen en op zoek naar persoonlijk en op uw haar afgestemd advies? Neem contact op met de professionals van kapsalon Volta Hair in Rosmalen!

Neem contact op met Volta Hair

kapper rosmalen

Heeft u vragen? Neem contact op met de kapper Rosmalen en omgeving Den Bosch. Maak kennis met expertise en ervaring!

Rosmalen I Oude Baan 5

073 521 3161

info@voltahair.nl

Meer nieuws

Dé trends van 2024 volgens Volta Hair

Trends, ze zijn er in alle soorten en maten. Ook bij Volta Hair vinden wij het belangrijk om ...
Lees meer
kapper rosmalen

Nieuwsbrief: Feestdagen in zicht & Inspiratie van Sebastian Professional – Volta Hair

Sebastian Professional 50 jaar! Het merk Sebastian Professional, waar wij in de salon veel stylingproducten van gebruiken bestaat ...
Lees meer
kapsalon rosmalen

Nieuwe naam! – Volta Hair

Kapsalon van der Doelen gaat verder onder de naam Volta Hair! In de vorige nieuwsbrief hebben we bekendgemaakt ...
Lees meer

Nieuwe salonbehandeling! Fusio-Dose

In de salon van Volta Hair in Rosmalen bieden wij een nieuwe salonbehandeling aan van het merk Kérastase ...
Lees meer
kapsalon rosmalen

Belangrijk besluit! Salon overgedragen.

Beste Klant, In deze nieuwsbrief willen wij graag een belangrijk besluit met u delen! Een besluit wat moeilijk ...
Lees meer